Az irgalmas lány / Samaritan Girl / 사마리아

VETÍTÉSEK:

2017. október 29. vasárnap
13:00-
Premier Kultcafé, Budapest
Kisterem

2003

95 perc
Rendező:
Kim Ki-duk
Forgatókönyvíró:
Kim Ki-duk
Szereplők:
Kwak Ji-min,
Lee Eol,
Han Yeo-reum

Jae-yeong és Yeo-jin középiskolás barátnők. Ketten együtt visznek egy mini vállalkozást: Yeo-jin menedzserként intézi a zsebpénzét prostituáltként kereső Jae-yeong ügyeit. Egy alkalommal, a rendőrségi razzia elől menekülő Jae-yeong lezuhan egy épületből és belehal sérüléseibe. A tragédiát követően Yeo-jin elhatározza, találkozik és lefekszik halott barátnője egykori klienseivel, és visszaadja nekik a korábban a légyottokért fizetett pénzt. Yeo-jin fokozatosan beleszokik az új helyzetbe, és élvezettel találkozik a kliensekkel. Egy napon azonban apja véletlenül meglátja a lányt egy férfivel, gyanút fog és követni kezdi őket. Ezt követően az apa sorra megtámadja lánya klienseit, mígnem egyikük belehal a támadásba…

Díjak:
Berlin Nemzetközi Filmfesztivál: Ezüst Medve –  legjobb rendezés (2004); Busan-i filmkritikusok díja: Kwak Ji-min – legjobb új színésznő (2004)

A rendezőről:
Kim Ki-duk sokszor agresszív hangvételű, a közönséget megosztó filmjeivel nyugaton a fesztiválok kedvence, hazájában kitaszított fekete bárány. Az 1990-es évek második fele óta a koreai film meghatározó alakja. Magyarországon többek között a Tavasz, nyár, ősz, tél és tavasz, valamint a Bin-jip – Lopakodó lelkek című filmjeit mutatták be moziban.