Fiatalkori álom a teaházban / Try To Remember / 다방의 푸른 꿈

VETÍTÉSEK:
2017. október 29. vasárnap
17:05- Kisterem

18:15- Beszélgetés Kim Dae-hyeon rendezővel
19:00- Mia Kim koncertje, The Kim Sisters
Premier Kultcafé, Budapest
Nagyterem

2015
Színes
dokumentumfilm
70 perc
Rendező:
Kim Dae-hyeon
Forgatókönyvíró:
Kim Dae-hyeon

Lee Nan-young, egy híres koreai énekesnő 1930-ban debütált az OK Records égisze alatt, majd feleségül ment Kim Hae-songhoz, a kor egyik legjobb zeneszerzőjéhez. 1945 környékén Nan-young és Hae-song duója egyre sikeresebb lett, egészen addig, míg Kimet el nem hurcolták Észak-Koreába. Bár Lee egyedül maradt, nem adta fel és a Koreai háború ideje alatt megalapította az ország első lánycsapatát, a Kim Sisters-t. A csapat tagjai két lánya, Suk-ja, Ae-ja és unokahúga Min-ja voltak, akik megörökölték szüleiktől a zenei tehetséget. Lee zenei oktatásával a lányok egyre nagyobb sikereket értek el. A Kim Sisters volt az első ázsiai énekes csapat, akik lehetőséget kaptak, hogy fellépjenek Las Vegasban is.

Az amerikai közönség három olyan bájos koreai lánnyal találkozhatott, akik úgy énekeltek folyékonyan angolul, hogy nem is ismerték a nyelvet – emlékszik vissza Kim Min-ja a filmben.

Rendezői filmográfia:

Az 1965-ös születésű Kim Dae-hyun Born in 1965, a Korea Egyetemen szerezte diplomáit. Számos független filmet rendezett, mint például az Idők végeztéig, a Véres ártatlanság, vagy a KPoP eredete.  Jelenleg is rendezőként dolgozik, és a független filmes vállalat, az Indeline elnöke.