Anya / Mother / 마더

VETÍTÉSEK:

2017. október 29. vasárnap
14:45-
Premier Kultcafé, Budapest
Kisterem

2009

129 perc
Rendező:
Bong Joon-ho
Forgatókönyvíró:
Bong Joon-ho
Park Eun-kyo
Szereplők:
Kim Hye-ja,
Won Bin,
Jin Goo,
Yoon Je-moon

A hosszú ideje megözvegyült anya egyedül él egyetlen fiával. A fiú 28 éves, félénk, csendes karakter, aki a légynek sem tudna ártani. Egy szörnyű gyilkosságot követően a szerencsétlen, együgyű fiú hamarosan a legfőbb gyanúsítottá válik. Habár nincs valódi, kézzelfogható bizonyíték ellene, a rendőrség ezzel mit sem törődve megalapozatlanul megvádolja, s az ügyet mielőbb lezárni igyekvő nyomozók a körülmények ellenére sietve letartóztatják a fiút. Védőügyvédjéről hamar kiderül, hogy teljességgel inkompetens és megbízhatatlan. Más választása nem lévén, az elszánt anyának magának kell kézbe vennie az ügyet, hogy gyermeke ártatlanságát bizonyítsa.

Díjak:
Asia Pacific Screen Awards – legjobb színésznő (2009); Asian Film Awards – legjobb színésznő, legjobb film, legjobb forgatókönyv (2010); Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének díja – legjobb színésznő (2010).

A rendezőről:
Bong Joon-ho a kortárs koreai film egyik fényesen ragyogó csillaga, aki a szélesebb közönség és a kritikusok körében is nagy népszerűségnek örvend. 2003-as, áttörést hozó, A halál jele című krimije óta hazai gyártású szörnyfilmmel (A gazdatest) és hollywoodi koprodukcióban készült sci-fivel (Snowpiercer – A túlélők viadala) egyaránt lenyűgözte nézőit.